Ficus Trésor geïntroduceerd

Ficus Trésor gepresenteerd op Trade Fair

Ficus Trésor: een bijzonder groen product ontstaan vanuit unieke samenwerking

Ficus Forever Sales heeft op woensdag 6 november jl. op de FloraHolland Trade Fair een nieuw type Ficus: de Ficus Trésor geintroduceerd. Een bijzondere plant met een uniek verhaal, ontstaan vanuit unieke samenwerking.

In het kader van 'een groene wereld' ondersteunt Ficus Forever Sales al geruime tijd Stichting Trésor. Stichting Trésor bezit en beschermt een natuurreservaat van ruim 2.450 hectare in Frans-Guyana (Zuid Amerika). Dit reservaat is rijk aan planten- en diersoorten, waar we bijna niets vanaf weten. Hier is een bijzondere plant ontdekt: de Ficus Trésor. Vanuit zaad afkomstig uit Frans-Guyana is in Nederland de Ficus Trésor opgekweekt. Stichting Trésor vond in Ficus Forever Sales een partner om deze bijzondere Ficus te vermarkten. Voor iedere verkochte Ficus Trésor ontvangt Stichting Trésor een donatie van Ficus Forever Sales. Op die manier vloeit een gedeelte terug naar de oorsprong: het Trésor regenwoud.

Bijzonder product

Bij de Ficus Trésor hoort een etiket met een uniek certificaat. Het formaat van dit certificaat vertegenwoordigt de exacte grootte van het regenwoud dat door de aankoop van de consument mede wordt beschermt.

Naast het unieke verhaal bezit de Ficus Trésor een aantal sterke producteigenschappen en is onderscheidend 'groen' verpakt. Ten opzichte van zijn soortgenoten laat de Trésor zijn robuuste, glimmende blad niet vallen, verdraagt een plaats in de schaduw en heeft een luchtzuiverende werking. Iedere Ficus Trésor staat in een groene kweekpot en krijgt een etiket met uniek certificaat mee.

Het verhaal wordt ondersteund door de Stichting Trésor, de Botanische Tuin van de Universiteit Utrecht en het Wereldnatuur Fonds.