Ficus Trésor

Oorsprong Ficus

Ga terug naar de oorsprong van de Ficus en kom terecht in een oase vol geheimen, het tropisch regenwoud. Een grootse plantenrijkdom toont de ware levende eigenschappen van de prachtige groene natuur. In dit kader van een groene wereld steunt Ficus Forever de Stichting Trésor. Stichting Trésor is een initiatief van de Universiteit Utrecht om regenwouden in Zuid-Amerika te beschermen. Hiertoe is een stuk ongerept regenwoud in Frans Guyana aangekocht, dat inmiddels is uitgegroeid tot een natuurreservaat van ruim 2.450 hectare. Trésor is daarmee een internationaal voorbeeldproject voor het behoud van de regenwouden.

Belang reservaat

In het Trésor reservaat komen opvallend veel zeldzame en bedreigde planten en dieren voor. Zoals bijvoorbeeld de Schroefblad aronskelk, de Jaguar, de Poema en de Spinaap. Door de officiële status van Regionaal Natuurreservaat zijn verstoringen zoals ontbossing, goudwinning en jacht in het Trésor reservaat verboden. Tijdens hun werkzaamheden, ontdekten plaatselijke medewerkers hier een bijzondere plant: de Ficus Trésor.

Ficus guyanensis Trésor

Vanuit zaad afkomstig uit Frans Guyana is in Nederland de Ficus guyanensis Trésor opgekweekt. Stichting Trésor vond in Ficus Forever een partner om deze bijzondere Ficus te vermarkten. Voor iedere verkochte Ficus Trésor ontvangt Stichting Trésor een donatie van Ficus Forever. Op die manier vloeit een gedeelte terug naar de oorsprong: het Trésor regenwoud. Stichting Trésor wordt ondersteund door de Universiteit Utrecht, diverse sponsoren vanuit het bedrijfsleven (waaronder Ficus Forever) en het WWF.

Plant met sterke eigenschappen

De Ficus Trésor valt op door zijn robuuste en glimmende blad, blad wat hij overigens niet laat vallen. Verder is het handig om te weten dat, in tegenstelling tot menig andere kamerplant,  de Ficus Trésor een plaats in de schaduw prima verdraagt. En, ook het vermelden waard, deze plant heeft een luchtzuiverende werking. 

Ficus Forever Stichting Trésor Universiteit Utrecht WNF

Verdraagt plaats in de schaduw
Heeft een luchtzuiverende werking
Geen bladval
Robuust, glimmend blad